Cassina Plaatje (500px)

Cassina

De collectie van Cassina kenmerkt zich door ware designklassiekers en tijdloze ontwerpen. Innovatief, recht uit het hart gemaakt met kennis van vakmanschap. Klassiek en elegant.

 

Cassina werd in 1927 opgericht door Umberto Cassina in het Italiaanse dorp Meda, nu het centrum voor Italiaans design. In de jaren ’50 introduceerde Cassina industrieel design in Italië. Met de industriële revolutie kwam ook de industriële vormgeving waarbij van ambachtelijk handwerk overgestapt werd naar machinale serieproductie. Uitgangspunt bij het ontwerpen van meubelen was dat het zowel mooi als praktisch bruikbaar moest zijn. Bovendien moest het ook voor een redelijke prijs te produceren zijn.

 

Cassina heeft in het verleden samengewerkt met de meest vooraanstaande ontwerpers als Le Corbusier, Frank LIoyd Wright en Gerrit Rietveld. Deze groep ontwerpers wordt door Cassina I Maestri (Meesters) genoemd. Uit deze samenwerking zijn designklassiekers als de Zig Zag stoel, de Red and Blue stoel en de LC-serie ontstaan.

 

Cassina is verantwoordelijk voor het behoud van deze klassiekers en produceert, promoot en beschermt de originele ontwerpen en meubelen. De ontwerpen van Le Corbusier, waarvan Cassina de wereldwijde exclusieve rechten bezit, worden – net als de designs van Gerrit Rietveld, C.R. Mackintosch, Charlotte Perriand en Franco Albini – genummerd en getekend in het frame, om zo hun authenticiteit te bestempelen en te waarborgen.

 

Tot het portfolio behoren ook de meubelen van hedendaagse ontwerpers als Mario Bellini, Piero Lissoni, Rodolfo Dordoni, Philippe Starck en Jean Marie Massaud. Hun creatieve inslag in combinatie met kennis van vakmanschap uit zich in een prachtige, tijdloze en kwalitatief hoogstaande meubelcollectie. Deze ontwerpers worden gebundeld onder de naam I Contemporanei (Tijdgenoten).

NAAR DE WEBSITE

Cassina