Kartell plaatje (500px)

Kartell

Kartell (sinds 1949) staat garant voor spraakmakend design, herkenbaar door de vernieuwende en persoonlijke stijl, met de fascinatie voor het materiaal als uitgangspunt.

 

Ruim 65 jaar geleden begon de Italiaanse chemicus Giulio Castelli samen met zijn vrouw Anna Ferrieri met het produceren van kunststof artikelen. Aanvankelijk werd dit nieuwe materiaal ingezet in de automotive industrie. Castelli ging over op de productie van kunststof voorwerpen voor huishoudelijk gebruik, in uitgebreid kleurenpallet.

 

Kartell heeft de wereld laten zien dat kunststof, DESIGN kon worden. Met dit proces heeft Kartell een ware revolutie ontketend en blijft het merk de markt keer op keer verbazen met innovatieve ontwerpen. Bovendien is het merk erin geslaagd de perceptie van het materiaal kunststof te veranderen door het brengen van tot de verbeelding sprekende luxe items.

 

Grote ontwerpers als Philippe Starck, Joe Colombo, Antonio Citterio, Vico Magistretti, Patricia Urquiola en “onze eigen” Marcel Wanders hebben zich door de jaren heen aan Kartell verbonden en zijn mede verantwoordelijk voor het grote succes van het merk.

 

De kracht van deze grote ontwerpers in combinatie met innovatieve productietechnieken en nieuwe materialen heeft Kartell een aantal designklassiekers opgeleverd, welke een permanente plek veroverd hebben in de collecties van grote musea zoals het Museum of Modern Art in New York. Wie kent niet de stoelen van Carlo Bartoli of Joe Colombo of de Componibili?

 

Meer weten over Kartell? Breng dan een bezoek aan het in 1999 geopende Kartell museum in Noviglio, vlakbij Milaan. Aan de hand van alle producten uit de grote collectie wordt in chronologische volgorde het ontstaan van Kartell gepresenteerd. De 65 jarige geschiedenis van Kartell in vogelvlucht!

NAAR DE WEBSITE

Kartell