UPDATE DESIGN WEEK MILAAN | NIEUWE COLLECTIE

11 okt UPDATE DESIGN WEEK MILAAN | NIEUWE COLLECTIE

Update Design Week Milaan | Nieuwe collectie
Copy
facebook linkedin Instagram

update Design week milaan | Nieuwe collectie 

Graag brengen we je op de hoogte van het nieuws en de nieuwe collectie van onze merken Cassina, Cappellini, Kartell en Karakter, zoals geïntroduceerd tijdens Design Week Milaan, eind april.

Hieronder vind je een indruk van de presentaties en enkele highlights uit de collecties, maar er is nog veel meer! Voor het totale overzicht van nieuwe items verwijzen we je graag ook naar de websites van onze merken. Hieronder in de brief ook de links.

JoV, niet in Milaan aanwezig, maar ook met een nieuwe collectie, organiseert samen met partners, waaronder Piet Boon, E15 en Dedar, een inspiratie vakevenement van 31 mei t/m 4 juni. We nodigen je graag hiervoor uit. Hieronder in de brief meer informatie hierover. 

Brochures en prijslijsten

Voor de nieuwste brochures kun je op onze website terecht onder het kopje 'brochure'
De meest actuele prijslijsten vind je onder het kopje 'prijslijst' in het menu. (Let op: prijslijsten zijn verkoop excl. en incl btw.)

Mochten er vragen zijn, of kunnen we iets voor je betekenen, laat het ons dan weten.

Uitbreiding Team LabordusAgenturen

Sinds begin van deze maand is ons team uitgebreid met Manuela van Beem. Velen van u kennen haar al maar voor een aantal zal ze nieuw zijn. Manuela werkte in het verleden met succes voor Kvadrat, Gelderland en Ruckstuhl. 

Manuela zal zich naast Ebe Labordus bezig gaan houden met de sales en commerciële activiteiten van het agentschap met de collecties Cassina, Cappellini, Kartell, Karakter-Copenhagen en JoV.

We zijn erg blij met haar versterking en wensen haar uiteraard succes met deze nieuwe uitdaging. 

Team LabordusAgenturen

Houd voor meer updates en productintroducties ook onze Facebook, Instagram en LinkedIn pagina in de gaten.

cassina

Over Cassina werd tijdens de beurs veel gesproken. Met 'This Will Be The Space since 1968' presenteerde het merk in gloednieuwe showroom haar nieuwe collectie in warme, omhullende settings in overeenstemming met het imago en de sfeer van de monobrand stores.

De nieuwe stukken belichten de hedendaagse visie en gevoel van anticipatie van een bedrijf dat altijd vooruitkijkt met respect voor de oorsprong, de authenticiteit van elk project en de link met de architectuur. Een eeuwigdurende dialoog tussen het verleden, het heden en de toekomst.

Bekijk de gehele nieuwe collectie op de website 

cassina.com/news

BOWY |
PATRICIA URQUIOLA

Een futuristische modulaire bank met uitnodigende rondingen die maximaal comfort bieden. De vormen van de verschillende elementen combineren goed met elkaar of tonen erg mooi als stand-alones. De bank elementen zijn te combineren met salontafels of los te gebruiken. De hoes is afneembaar en zowel in stof als leer leverbaar.

Prijs zoals afgebeeld vanaf € 6.942 ex btw

BEUGEL |
GERRIT THOMAS RIETVELD

Geproduceerd in samenwerking met de erfgenamen van Rietveld, werd de Beugel-stoel oorspronkelijk ontworpen door de Nederlandse architect in 1927 voor Metz & Co, het toonaangevende Nederlandse warenhuis. De stoel bestaat uit drie elementen: twee identieke lus-vormige stalen frames die de stoel ondersteunen en de zitting en rug van gelamineerd hout. Leverbaar in 5 kleur-afwerkingen. 

Prijs € 703 ex btw

COTONE SLIM |
RONAN & ERWAN BOUROULLEC

Een vriendelijke stoel die door zijn elegantie iedereen uitnodigt om uitgebreid aan tafel te zitten en te ontpannen! Na de Cottone is er nu ook de Cottone SLIM, een iets slankere uitvoering. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door de grote Cassina klassiekers. De sterkte van dit onwerp is het sterke contrast tussen de rigoureuze, minimale lijn van het frame welke is gemaakt van aluminium en het zachte uiterlijk van de stoffering.

Prijzen vanaf € 785 ex btw

MARALUNGA MAXI |
VICO MAGISTRETTI

Vijfenveertig jaar na de lancering van het origineel gaat de Maralunga opnieuw het podium op. Afmetingen worden bijgewerkt en het uiterlijk wordt opnieuw gestructureerd en is daarom meer elegant en comfortabel. De Maralunga MAXI is een eigentijdse kijk op de legendarische bestseller van Cassina.

Nu afmetingen verkrijgbaar van 122 cm breed. Fauteuil 214 cm breed. 2-zits en 310 cm breed voor de 3-zits.

Prijzen vanaf € 4.339  2-zits en vanaf € 5.372 3-zits ex btw

cappellini

Cappellini zoomde met 'Design Portraits' aan de hand van een aantal iconen uit de collectie in op de essentie van het merk. Een tot de verbeelding sprekende collectie, ontstaan uit de verkenning van een wereld tussen droom en realiteit. Bestaande ontwerpen worden opnieuw uitgebracht en er zijn nieuwe items. 

Het krachtige lichtontwerp voor de stand, dat ook terugkomt in de printcampagne, is beloond met een Frame Award.

Bekijk de gehele collectie 2018 hier 
cappellini.it/news

HIGH TIME |
CHRISTOPHE PILLET

Een modulair bank systeem inclusief fauteuil, twee- en drie-zitter. Door een speciaal frame is de overbrugging tot 250 breed mogelijk zonder extra ondersteuning in het midden. De hoezen in stof of leer zijn afneembaar. De serie is uit te breiden met tafels en poufs, afwerking van het frame kan in polished chroom, mat lak antraciet, mud en wit.

Prijzen vanaf € 3.890 ex btw (190 cm breed)

JULI PLASTIC |
WERNER AISSLINGER

Na het succes van de 'Juli 09' uitgebracht in 2009 nu dit jaar ook de 'Juli' maar dan geheel in hard kunststof schaal gekleurd in 6 kleuren. De zitschaal is uniek qua ontwerp, het onderstel in verschillende mogelijkheden zoals op tulp voet, 4 teens houten onderstel, op 4 - 5 teens onderstel mét en zonder wielen en in hoogte verstelbaar. Het zitcomfort is wederom perfect, de ideale stoel voor vergaderruimtes, bespreekkamers etc. Voor retail en projectmatig zeer goed geschikt.

Prijzen vanaf € 400 ex btw

NEWOOD CHAIR |
BROGLIATO / TRAVERSO

Wederom laat Cappellini zien hoe je een echt mooie stoel maakt van hout met 'Newood', ontworpen door het duo Brogliato Traverso. Mét en zonder spijltjes in de rug.

Beide uitvoeringen stapelbaar, massief essen hout in 4 verschillende kleur afwerkingen, zwart, blauw en, cherry, natural.

Prijzen vanaf € 480 ex btw

O-CAP |
JASPER MORRISON

Stoel in leder met 4-spaaks of 5-spaaks onderstel mét of zonder zwenkwielen. De stoel is verkrijgbaar met bekleding in 3 kleuren leder en in een selectie stoffen. 

Een prachtige stoel voor aan de vergadertafel, bespreek tafel, achter een bureau of aan de eetkamer tafel.

Prijzen vanaf € 1.840 ex btw

Kartell

Met 'Smart Design for Smart People', presenteerde Kartell de kijk van het merk op materiaalinnovatie en nieuwe technologiën aan de hand van de thema's Wood, Eco, Sitting, Living en Smart Table. 

Hiermee verweven was ook de presentatie 'Crossing Generations' waarbij Kartell laat zien hoe het beste van verschillende generaties samenkomt in actuele ontwerpen. 

Heel wat nieuwe producten zijn uitkomst. Bekijk voor de gehele nieuwe collectie de website 

kartell.com/news

CARA |
PHILIPPE STARCK

Fauteuil met zitkussen in verschillende stoffen en kleuren. Een ontwerp wat voorheen voornamelijk in de categorie hout geproduceerd zou worden, maar nu door de investering van Kartell in een mal, ook mogelijk is in kunststof. De fauteuil is zowel geschikt voor de retail als voor de project markt. Door de uitvoering in kunststof nu erg concurrerend in prijs!

Prijzen vanaf € 620 ex btw

VENICE en CATWALK |
PHILIPPE STARCK

Venice en Catwalk, twee nieuwe bestsellers voor de retail en contract markt. Beide stoelen zijn zeer complex qua productie maar is het Kartell toch gelukt om de juiste vormen in de mal aan te brengen waardoor er twee perfecte stoelen zijn gebracht.

De Venice, een eerbetoon aan de stad Venetië en de Catwalk aan de Franse houten stoel.

Prijzen vanaf € 157 ex btw

BELLISSIMA |
FERRUCCIO LAVIANI

De verlichtingscollectie van Kartell wordt ieder jaar belangrijker. Zo brengt Kartell dit jaar de Bellissima, een hang lamp in 2 afmetingen, uitgevoerd in 5 kleuren ondoorzichtig mat kunststof.
Zal dit de nieuwe FLY lamp gaan worden? Later dit jaar verschijnt de lamp ook met een hout afwerking...

Prijs zoals afgebeeld vanaf € 261 ex btw

MOSCHINO TOY |
JEREMY SCOTT

De iconische beer van Moschino, opnieuw gelanceerd door de ontwerper Jeremy Scott, sinds 2013 aan het roer van het modehuis, wordt een tafellamp voor Kartell die de speelse, oneerbiedige en kleurrijke stijl weergeeft die de twee merken met elkaar gemeen hebben.

Afmeting breedte 31 cm x diepte 30 cm x hoogte 38 cm. Gewicht 2 kilo.

Prijs € 166 ex btw

karakter

Karakter presenteerde haar nieuwste collectie in het prachtige Palau Litta met 'Another Nordic - Between Art & Design'. Karakter toont naast de zorgvuldig geselecteerde ontwerpen ook de buitengewone persoonlijkheden van de ontwerpers die hebben meegewerkt aan het definiëren van de geschiedenis en toekomst van design, zoals Paul McCobb en Bodil Kjær, Achille en Pier Giacomo Castiglioni, Joe Colombo, Angelo Mangiarotti, Aldo Bakker, PlueerSmitt.

Bekijk ook de website van Karakter voor alle nieuwe items.

karakter-copenhagen.com/news

office desk |
Bodil KJÆr

Karakter presenteert met trots het eerste ontwerp van de Deense ontwerper Bodil Kjær. Het iconische bureau ontworpen in 1959, was het eerste in zijn soort met zijn pure en simplistische ontwerp, bijna zwevend in de lucht. Het ontwerp van Bodil Kjær wordt het ‘James Bond-bureau’ genoemd, omdat het prominent aanwezig was in drie vroege Bond-films.

Afmeting 180 cm x 90 cm x 75 cm hoog. Onderstel in rood of grijs gelakt, top in natural oak.

Prijs € 8.325 ex btw zoals afgebeeld

pearl lamp|
Nick Ross

Pearl is een glazen lamp die refereert aan modernistische Deense verlichtingsarchetypen, maar met een zachter, vrouwelijker uiterlijk. 'Pearl' is een verwijzing naar Vermeer’s 'Meisje met de Parel. De buitenste glazen koepel fungeert als de diffuser.

De lamp is er als wandlamp, muurlamp en hanglamp.

Prijs € 429 ex btw

Steel leg series |
Paul mccobb

Paul McCobb’s speelse kijk op traditionele vormen met Scandinavisch vakmanschap is duidelijk te zien in zijn eigen 'Steel Leg' collectie uit 1957. Oorspronkelijk bestaat de serie uit een breed scala bureaus, eettafels, nachtkastjes, stoelen en ladeblokken, allemaal van deze zelfde slanke stalen constructie. Nu brengt Karakter de originele tafel, salontafel, bijzettafel en het nachtkastje met één lade in eiken of gerookt eiken.

Prijzen tafel vanaf € 1.190 ex btw

desk series |
Paul mccobb

Serie prachtige simplistische consoletafels met twee kleine laden aan de linkerkant voor het opbergen van papier, pen, potlood of gum. Door het open en dicht doen van het bureau blad ontstaat een gevarieerd beeld. Een prachtig bureau voor in de woonkamer, klein kantoor of hotel lobby.

Afmeting – 150 br. x 108 h x 56/ 40 diep

Prijs op aanvraag

jov - the interior club

Op 31 mei, 1 t/m 4 juni a.s. in Gent (BE) organiseert een van onze merken JoV samen met o.a. Piet Boon, E15 en Dedar een belevingsevenement voor interieurarchitecten vol inspiratie en informatie met blik op de toekomst. JoV zal hier ook de nieuwste collectie tapijten laten zien.

Een lezingenprogramma met trendpresentaties over materialen en kleuren en over de evolutie binnen het werkveld met gerenommeerde nationale en internationale ontwerpers en architecten zal inside-informatie brengen. Bekijk hier ook het programma https://interiorclub.be/

U bent van harte welkom!
SHARE THIS:
FacebookTwitterLinkedIn